Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ontmoeting

Ontmoeting

Er zijn verschillende kringen of bijeenkomsten waar de ontmoeting centraal staat. We willen dat iedereen zich gehoord en gezien voelt. In de ontmoeting met elkaar leer je de ander kennen. Als je de ander kent, kun je hebben oog voor elkaars noden en zorgen. Meeleven met de ander. 

Heb elkaar hartelijk lief met broederlijke liefde. Ga elkaar voor in eerbetoon.
Romeinen 12:10

Gemeentedag

Jaarlijks vindt er een Gemeentedag plaats in juni. Deze dag staat in het teken van ontmoeting, kennismaking en plezier. Er zijn activiteiten voor jong en oud. We eten en zingen met elkaar.

Contact: [email protected]

SIZA

SIZA staat voor: Samen In Zijn Aanwezigheid.

Het is ons verlangen om samen met vrouwen uit Bodegraven en omgeving iedere maand samen te komen. We willen elkaar ontmoeten in de wetenschap dat God bij ons is. We willen naar elkaar omzien, elkaar bemoedigen en bemoedigd worden. We verlangen te groeien in kennis en genade van onze Heere. Het lijkt ons ontzettend mooi als we samen komen met vrouwen van verschillende generaties. Daarom zeggen we nadrukkelijk: jong en oud zijn welkom!

De ochtenden vinden plaats in 't Anker.
Tijd: 10.00 tot 11.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Contact: [email protected]

Philadelphia Club Bodegraven

We zijn een club voor mensen met een verstandelijke beperking van alle leeftijden. Op iedere derde zaterdag van de maanden oktober tot mei komen we bij elkaar.

Het belangrijkste van onze ochtenden is de ontmoeting. We zitten gezellig bij elkaar, drinken koffie en kletsen over alles wat ons bezig houdt. Op die manier komen we in contact met andere mensen.

Iedere ochtend zingen we met elkaar liederen en luisteren we met elkaar naar een verhaal uit de bijbel. Daarna gaan we iets leuks doen. Dit kan een knutselactiviteit zijn, een spel of iets met muziek.

Contact: Elly Maarleveld, [email protected], 0172-615827

Bezoekdienst

We willen omzien naar elkaar en de onderlinge band tussen de gemeenteleden bevorderen. Daarom gaan de dames van de bezoekdienst met regelmaat langs bij gemeenteleden. 

In aanmerking voor bezoek komen:
- ouderen (vanaf 75 jaar) en alleenstaanden die behoefte hebben aan contact.
- chronisch zieken en mensen die door een handicap aan huis gebonden zijn.
- gemeenteleden die een jubileum vieren (25, 40, 50 of meer jaren)
- nieuw-ingekomenen
- overige omstandigheden zoals geboorte, overlijden of tterugkeer uit het ziekenhuis

Contact
Nel Lok-van Rijn, [email protected]
Elly Mes-van Walderveen, [email protected]

Ontmoeting Alleengaanden

Elke derde zondag van de maand is er na de ochtenddienst gelegenheid in 't Anker om onder het genot van een kopje koffie elkaar te ontmoeten.

Deze ontmoeting wordt georganiseerd door de PKN gemeente van Bodegraven en is voor alle alleengaanden uit Bodegraven en Nieuwerbrug. Gasten van alle leeftijden zijn welkom.

Daarnaast organiseert de commissie één keer per jaar een dagje uit.
Deze dag wordt in principe gehouden op de eerste maandag van de maand september.

Contact: Corrie en Dirk Bouwman, 0172 - 617866

't Rustpunt

In ‘t Rustpunt (Kerkstraat 16) willen we een gastvrije plek creëren, waar we mensen kunnen ontvangen met koffie/thee/limonade; een plaats om tot rust te komen, waar drempels wegvallen zodat men zich vrij voelt met vragen, zorgen en problemen te komen.
Met een luisterend oor, misschien een advies (c.q. doorverwijzing), maar zeker ook met gebed kan hulp en troost geboden worden. Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet (Jakobus 5:16b). Een aparte ruimte is ingericht waar men zich, in alle rust en privacy, kan terugtrekken voor gebed en/of voorbede.

Ook zien wij ‘t Rustpunt als een plek van ontmoeting voor alle christenen van Bodegraven. Kleinschalige cursussen, gebedsbijeenkomsten, kinderclubs e.d. behoren zeker tot de mogelijkheden. We staan open voor elk initiatief dat mensen dichter tot hun Schepper brengt.
We zien het Huis van Gebed ook als een ‘kerkelijke VVV’, waar informatie kan worden doorgegeven over de activiteiten van de diverse kerken in ons dorp.

U/jij bent van harte welkom in 't Rustpunt op Kerkstraat 16 te Bodegraven.

Startzondag

Elk jaar, als de vakanties voorbij zijn en bijna iedereen weer aan het werk is of naar school, dan is er de Startzondag.

De activiteiten van de verenigingen, clubs en kringen beginnen weer. En het is goed om met elkaar het seizoen te beginnen.

Er is een programma in zowel Nieuwerbrug als Bodegraven. Na de dienst is er voor iedereen wat te drinken en de mogelijkheid om uiteen te gaan in groepen met leeftijdsgenoten.