Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

ANBI

De Protestantse Kerk in Nederland is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (= ANBI). Wie aan zo’n instelling een gift geeft, mag dat bedrag aftrekken van de inkomstenbelasting. Bovendien is de ontvangende instelling vrijgesteld van schenk- en erfbelasting.

Elke gemeente, diaconie en classicale vergadering wordt verplicht om online transparant te zijn over bestuur, beloning, doel en beleidsplan, over jaarrekening en jaarverslag. Zij kunnen deze gegevens op hun eigen website publiceren, maar het is ook mogelijk deze te publiceren op bijvoorbeeld die van de (streek)gemeente of de classis.

Vanaf 1 januari 2016 moeten de Protestantse Kerk met haar gemeenten, diaconieën en classes aan de nieuwe regels voldoen. Een eigen website mag, maar een plek op een andere website mag ook, als er maar een directe link naar de specifieke gegevens beschikbaar komt. Aangezien wij een eigen website hebben vindt u hieronder de linkjes naar de ANBI bestanden van onze gemeente.

Info van de Kerkrentmeesters:
Klik hier voor de algemene ANBI publicatie
Klik hier jaarrekening 2023 t.b.v. ANBI publicatie 

Info van de Diaconie:
Klik hier voor een verslag met gegevens van de Diaconie PGB ten behoeve van de ANBI transparantie.
Klik hier voor het beleidsplan van de Hervormde Wijkraad Diakenen Bodegraven-Nieuwerbrug.