Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Een nieuw logo

alglogowebsite

Een nieuwe website, een nieuw logo! Eigenlijk is het geen logo maar een zegel. 

Het ontwerp bevat de tekst Graaft en verdiept, een verwijziging naar Lukas 9:48, een afbeelding van een schop, het kruis van Christus en twee twee gestileerde silhouetten van de Dorpskerk en de Bethlehemkerk. Onder of naast het zegel kan de naam van onze gemeente worden vermeld.

De schop en de tekst in het zegel zijn een verwijzing naar eerdere zegels van de Hervormde Gemeente. De eerste versie van het historische kerkzegel is gebaseerd op het gemeentewapen van Bodegraven: "Twee elkander kruisende spaden met in het midden daarvan een hoed met als spreuk 'Fundit in Altum, Luc. VI vers 48. De spreuk betekent: "Hij grondvest in de diepte", woorden die herinneren aan het fundament op een rots gelegd. Men stelde voor om in gewoon Nederlands te schrijven: "Graaft en verdiept". Nadat ook Jes. 2:4 "van zwaard tot spade" nog als alternatief de ronde doet wordt uiteindelijk door de kerkenraad besloten tot het huidige zegel. In Kerkklanken van 19 november 1949 wordt het nieuwe zegel afgebeeld.

Het historische kerkzegel en het nieuwe moderne logo zijn hieronder afgebeeld.

Leuk om te weten: De twee schoppen en de hoed uit het historische kerkzegel zijn nog altijd zichtbaar in de kerk: op de kansel, het toegangshek naar de consistorie, het orgel en op het dak van de Dorpskerk.

oudennieuwzegel
zegeltekstlinks1